Pečenie s keramickou formou CHLIEB Obdĺžnik 33x16 cm s vekom KLC
Tajomstvo dokonalej chrumkavej kôrky 🍞
Keramika
Prečo je táto forma ideálna? 🏅
Keramika je skvelým materiálom na pečenie, pretože zabezpečuje rovnomerné rozdelenie tepla, čo je kľúčové pre dobré výsledky. Veko formy zasa pomáha udržiavať ideálnu vlhkosť vo vnútri a zabezpečuje tak nadýchaný a chutný chlieb s chrumkavou kôrkou. 🧑 🍳 Tento pomocník je skvelý aj na pečenie rôznych druhov pečiva, ako sú bagety, rožky alebo sladké bochníky.
Aké dobroty môžete upiecť v keramickej forme CHLIEB? 🥖🍞
Domáci chlieb: Ideálny pre tých, ktorí majú radi čerstvé, voňavé a nadýchané chleby. 🌿
Rôzne druhy pečiva: Ražný, pšeničný, kombinovaný chlieb alebo pečivo podľa vlastného výberu. 🍞
Sladké pečivo:Koláče.
Skúste náš recept na domáci chlieb: 📝
Ingrediencie:
500 g pšeničnej múky 🌾
10 g soli 🧂
7 g suchého droždia 🍞
350 ml teplej vody 💧
2 lyžice olivového oleja 🫒
1 lyžička cukru 🍬
Postup:
V miske zmiešajte múku, soľ a droždie. 🥣
Pridajte teplú vodu, cukor a olivový olej. Premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. 🔄
Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým nezdvojnásobí objem. ⏲️
Predhrejte rúru na 220 °C. 🔥
Cesto preneste do keramickej formy CHLIEB. Ak chcete, môžete ho ešte krátko prehnietiť. 🤲
Forma s cestom sa zakryje vekom a pečie sa 30-40 minút, podľa požadovanej kôrky. ⏳
Po upečení nechajte chlieb vychladnúť pred krájaním. ❄️
Výsledok? Krehká, chrumkavá kôrka, mäkký a nadýchaný stred – to je tajomstvo domáceho chleba pripraveného v keramickej forme CHLIEB. 😋
Prečo si vybrať keramickú formu CHLIEB? 🎯
Perfektné pečenie: Keramická forma zabezpečuje rovnomerné rozloženie tepla a skvelé výsledky pri pečení. 🍽️
Udrží vlhkosť: Veko formy pomáha uchovať správnu vlhkosť a tak podporuje krásnu kôrku a jemný stred. 💧
Jednoduchá údržba: Po pečení stačí formu jednoducho umyť a je pripravená na ďalší zážitok z pečenia. 🧼
Pekáče, zapekacie misy viac tu
Tipy, rady, recepty pre gazdinky
VÝBORNÉ MUFFINKY

Milé gazdinky, blížia sa vianočné sviatky a Vy rozmýšľate, čo upiecť, s čím potešiť svojich milovaných blízkych? Dáme Vám tip na VÝBORNÉ muffinky, ktoré sú jemnučké, vláčne, chutné a ak ich ozdobíte podľa nášho postupu, potešia i nejedno očko.
Na tieto VÝBORNÉ MUFFINKY budete potrebovať hlavne hrnček, vďaka čomu je tento recept veľmi jednoduchý:
- 2ks vajíčko
- 1 hrnček kryštálový cukor
- štipka soli
- 2ks hrnček hladká múka
- 1ks hrnček mlieko
- 1/2 hrnček olej
- 1ks kypriaci prášok
POSTUP:
Celé vajíčka vymiešajte s cukrom a štipkou soli do peny. Potom pridajte postupne mlieko (zamiešajte) a olej (zamiešajte). Nakoniec pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom. Ak chcete mať kakaové muffinky, do múky s kypriacim práškom môžete primiešať ešte 2 lyžice kakaa a také vmiešať do cesta. Vznikne Vám tekuté cesto, ktorým naplníte košíčky predom naukladané v muffinovej forme. Košíčky plňte do 3/4 košíčka, pretože v rúre muffinky ešte narastú. Rúru si predhrejte na 180°C a pečte 20 minút. Hotové muffinky môžete ozdobiť podľa nášho postupu.
↓


Náš tip na zdobenie:
MASLOVÝ KRÉM:
- 250g maslo (zmäknuté)
- 180g salco
- 120g práškový cukor
- vanilkový extrakt (nemusí byť)
- potravinárske farbivo (ak nemáte, nevadí, aj biele muffinky krásne vyniknú)
POSTUP:
Maslo vyšľahajte do peny (bude až také belšie), do vyšľahaného masla pridajte salco, vanilkový extrakt - vyšľahajte a nakoniec preosejte práškový cukor a vymiešajte (vymiešanie správneho krému môže trvať aj 10minút). Hotový krém dajte aspoň na 20 minút do chladničky zachladiť, aby sa Vám s ním lepšie pracovalo.
Striekané linecké pečivko
Striekané linecké pečivo je presne ten koláčik, ktorý dobre padne ku kávičke alebo keď si deti vypýtaj nejakú maškrtku. Preto je dobré napiecť si ho do zásoby a keď príde chuť na sladké, stačí siahnuť po zásobách a už iba vychutnávať. A nielen preto ho pečiem. Nám totižto veľmi chutí. Tieto jemné, krehké koláčiky robím každý rok aj na Vianoce.
Suroviny:
175g maslo
150g práškový cukor
1ks vanilkový cukor
3ks žĺtky
225g hladká múka
štipka prášok do pečiva
džem - akýkoľvek máte doma


Postup:
Najskôr predhrejeme rúru na 180°C a pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Maslo šľaháme v miske, kým nie je nadýchané. Práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky postupne pridávame do vyšľahaného masla za stáleho miešania. Preosejeme múku s práškom do pečiva a postupne pridáme do vyšľahanej zmesi. Ak náhodou máme trošku tuhšie cesto, pridáme lyžicu mlieka.
Pripravíme si zdobiacu špičku, s ktorou chceme mať naše striekané linecké pečivko vytlačené.



Cesto dáme do cukrárenského vrecka so zvolenou zdobiacou špičkou a vytláčame na predom pripravený plech s papierom na pečenie. Cesto môžete vytláčať do tvaru, aký je na obrázku (náš obľúbený).
Vytlačené koláčiky vložíme do rúry a pečieme zhruba 10-15 minút (treba sledovať), keď sú jemnulinko zlatisté, sú hotové.
Vychladnuté koláčiky plníme džemom a lepíme dokopy.
Dobrú chuť. :)
Pomôcky do kuchyne si môžete kúpiť aj tu:
stačí kliknúť
↓↓↓
Upozornenie k fotografiám
Na našom e-shope používame vlastné fotografie, ako aj obrázky z internetu a bezplatnej fotobanky Unsplash. Ak máte k niektorému obrázku autorské práva a nesúhlasíte s jeho použitím, kontaktujte nás a bezodkladne ho odstránime.